Adobe Illustrator Öğrenci Sürümü Var Mı ?

Cezair

Global Mod
Global Mod
Adobe Illustrator Öğrenci Sürümü Var mı?

Adobe Illustrator, profesyonel grafik tasarımcılar ve illüstratörler tarafından yaygın olarak kullanılan vektörel tasarım yazılımlarından biridir. Ancak öğrenciler ve öğretmenler için özel indirimlerin olup olmadığı merak konusu olabiliyor. Bu makalede, Adobe Illustrator’ın öğrenci sürümünün olup olmadığını, nasıl edinilebileceğini ve sıkça sorulan soruları detaylı şekilde ele alacağız.

## Adobe Illustrator Öğrenci Sürümü Var mı?

Evet, Adobe Illustrator için öğrencilere ve öğretmenlere özel indirimli bir sürüm mevcuttur. Adobe, eğitim sektörünü desteklemek amacıyla “Adobe Creative Cloud Öğrenci ve Öğretmen Sürümü” adı altında bir paket sunmaktadır. Bu paket, Adobe Illustrator’ın yanı sıra Photoshop, Premiere Pro, After Effects ve diğer Adobe Creative Cloud uygulamalarını içerir.

Öğrenciler ve öğretmenler, bu özel indirim sayesinde Adobe Creative Cloud’un tamamına çok daha uygun fiyatlarla erişebilirler. Ancak, tek başına yalnızca Adobe Illustrator’ı öğrenci indirimiyle satın almak mümkün değildir; indirim, tüm Creative Cloud uygulamalarını içeren paket için geçerlidir.

## Adobe Illustrator Öğrenci Sürümü Nasıl Alınır?

Adobe Illustrator’ın öğrenci sürümünü almak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. **Adobe Resmi Web Sitesine Gidin**

- Adobe’nin resmi web sitesine giriş yaparak “Öğrenciler ve Öğretmenler için Creative Cloud” sayfasını ziyaret edin.

2. **Öğrenci veya Öğretmen Kimliğinizi Doğrulayın**

- Adobe, öğrenci ya da öğretmen olduğunuzu kanıtlamanızı ister. Genellikle, okul e-posta adresiyle kayıt olmak veya öğrenci kimliği gibi belgeler sunmak yeterlidir.

3. **Aboneliği Satın Alın**

- Adobe Creative Cloud öğrenci sürümünü indirimli olarak satın aldıktan sonra, Illustrator ve diğer Adobe yazılımlarına erişebilirsiniz.

4. **İndirme ve Kurulum**

- Satın alma işlemi tamamlandıktan sonra, Creative Cloud uygulaması üzerinden Adobe Illustrator’ı indirerek kullanmaya başlayabilirsiniz.

## Adobe Illustrator Öğrenci Sürümü Ücreti Ne Kadar?

Adobe, öğrencilere ve öğretmenlere yönelik Creative Cloud paketini büyük bir indirimle sunar. Güncel fiyatlar değişiklik gösterebilir, ancak genellikle aylık standart fiyatın %60-70 oranında indirimli halidir.

Öğrenci sürümü için güncel fiyatları öğrenmek için Adobe’nin resmi web sitesini ziyaret etmeniz önerilir. Ayrıca, Adobe belirli dönemlerde ekstra indirimler ve kampanyalar da sunabilmektedir.

## Adobe Illustrator Öğrenci Sürümü ile Normal Sürüm Arasındaki Farklar Nelerdir?

Öğrencilere sunulan Adobe Creative Cloud sürümü, standart sürümle aynıdır. Yani içerdiği araçlar, özellikler ve güncellemeler açısından hiçbir fark yoktur. Öğrenci sürümü ile normal sürüm arasındaki tek fark, fiyatlandırmadır. Öğrenci indirimi sona erdiğinde, kullanıcılar standart fiyattan devam etmek zorundadır.

## Adobe Illustrator Öğrenci Sürümü Kimler İçin Uygundur?

Adobe’nin öğrenci sürümünden faydalanabilecek kişiler şunlardır:

- Üniversite, lise veya diğer eğitim kurumlarında kayıtlı öğrenciler

- Adobe tarafından onaylanmış eğitim kurumlarında çalışan öğretmenler ve akademisyenler

- Eğitim kurumlarına bağlı idari personeller

Adobe, eğitim durumunuzu doğrulamak için sizden bazı belgeler talep edebilir. Eğer şartları karşılıyorsanız, öğrenci indiriminden kolayca faydalanabilirsiniz.

## Adobe Illustrator Öğrenci Sürümünü Mezun Olduktan Sonra Kullanabilir Miyim?

Hayır, Adobe’nin öğrenci sürümü yalnızca eğitim süreciniz boyunca kullanılabilir. Mezun olduktan sonra Adobe, aboneliğinizi kontrol eder ve öğrenci statünüz sona erdiğinde standart fiyata geçiş yapmanız gerekir. Eğer mezun olduktan sonra da Adobe ürünlerini kullanmak istiyorsanız, bireysel veya kurumsal planlara geçiş yapmanız gerekecektir.

## Adobe Illustrator Öğrenci Sürümünü Kaç Cihazda Kullanabilirim?

Adobe Creative Cloud aboneliği, aynı anda iki farklı cihaza giriş yapmanıza olanak tanır. Ancak aynı anda yalnızca bir cihazda aktif olarak kullanabilirsiniz. Örneğin, bir bilgisayarda oturum açtığınızda, başka bir cihazda oturum açmak için önce mevcut oturumunuzu kapatmanız gerekecektir.

## Öğrenci Sürümüne Sahip Olmak İçin Belirli Bir Yaş Sınırı Var mı?

Evet, Adobe’nin öğrenci indirimi için genellikle en az 13 yaşında olmanız gerekir. Bu yaş sınırı, Adobe’nin kullanım koşullarına ve ülkelere göre değişebilir. 13 yaşından küçük öğrenciler, ebeveynleri veya eğitim kurumları aracılığıyla Adobe Creative Cloud’a erişim sağlayabilirler.

## Adobe Illustrator Alternatifleri Var mı?

Adobe Illustrator profesyonel bir yazılım olsa da, bütçesi kısıtlı olan öğrenciler için bazı alternatifler mevcuttur. İşte birkaç ücretsiz veya daha uygun fiyatlı alternatif:

- **Inkscape** (Ücretsiz) – Açık kaynaklı ve vektörel grafik tasarım için güçlü bir alternatiftir.

- **Affinity Designer** (Ücretli, ancak tek seferlik ödeme ile alınabilir) – Profesyonel tasarımcılar için uygun fiyatlı bir alternatif.

- **Gravit Designer** (Ücretsiz ve Premium seçenekleri var) – Web tabanlı bir tasarım programıdır.

- **CorelDRAW** (Ücretli) – Adobe Illustrator’a benzer özellikler sunan bir alternatiftir.

## Sonuç

Adobe Illustrator için öğrenci sürümü doğrudan mevcut olmasa da, Adobe Creative Cloud’un öğrencilere özel indirimli sürümü sayesinde Illustrator ve diğer Adobe uygulamalarını uygun fiyatla kullanabilirsiniz. Eğitim süreciniz boyunca bu avantajdan faydalanabilir, ancak mezun olduktan sonra standart fiyatlandırmaya geçmeniz gerekebilir. Eğer bütçeniz kısıtlıysa, ücretsiz veya daha uygun fiyatlı alternatifleri de değerlendirebilirsiniz. Adobe’nin resmi web sitesini ziyaret ederek en güncel fiyat ve kampanyaları takip etmenizi öneririz.