Kejriwal tutuklandıktan sonra CM olarak kalmaya devam ediyor ve siyasi çıkarlara öncelik veriyor: Delhi HC | Dünya

Delhi Yüksek Mahkemesi Cuma günü şehir yönetimini “partinin siyasi çıkarlarını ulusal çıkarların önünde tutmakla” eleştirdi. Mahkeme, Arvind Kejriwal'in tutuklanmasına rağmen başbakan olarak görevine devam etmesine izin verilmesinin partinin siyasi çıkarlarına öncelik verdiğini belirtti.


Delhi CM Arvind Kejriwal(HT_PRINT)

Delhi HC'nin yorumları, hükümet avukatının MCD okullarında okuyan çocuklara kitap verilmemesine ilişkin açıklamasının ardından geldi. Avukat, konunun, 2021 Özel Tüketim Politikası ile ilgili iddia edilen bir kara para aklama davasıyla bağlantılı olarak şu anda gözaltında bulunan CM Kejriwal'den onay alınması gerektiğini söyledi.

HT, kriketin her zaman, her yerde yakalanması için tek adres olan Crick-it'i tanıtıyor. Şimdi keşfedin!

Buna cevaben mahkeme şunları söyledi: “Kendi çıkarınızı öğrencilerin, okuyan çocukların çıkarlarının üstünde tuttuğunuzu üzülerek bildiririm.” Siyasi çıkarlarınız daha yüksek bir kaide üzerinde.

OKU | Sanjay Singh, Kejriwal'ın hapiste LG'nin gözetimi altında olduğunu iddia ediyor

“Bunu yapmanız çok talihsiz bir durum. Bu yanlıştır ve bu konuda vurgulanan da budur,” dedi vekil Yargıç Manmohan ve Yargıç Manmeet PS Arora. Mahkeme, Delhi hükümetinin avukatına, müvekkilinin asıl kaygısının yalnızca “gücün gaspı” olduğunu gördüğünü söyledi.

Yargıçlar ayrıca liderlik pozisyonlarında bulunanların “herkesi de yanında getirmesi” gerektiğini belirterek, “bir kişinin diğerleri üzerinde hakimiyet kurduğu” bir durumun ortaya çıkamayacağını vurguladı.

Bu arada Delhi hükümetinin avukatı, başbakanı temsil etmediğini açıkladı ve mahkemeye, MCD komiseri resmi olarak mali onay talep ederse öğretim materyali eksikliği sorununun çözüleceğine dair güvence verdi.

“Başbakanın cezaevinde olmasına rağmen devam etmesi sizin elinizde. Bunu söylemek zorundayız.

OKU | ED, SC'ye CM'yi kara para aklama suçundan tutuklamak için özel standartlara gerek olmadığını söyledi

Mahkeme, avukat Ashok Agarwal tarafından temsil edilen STK Sosyal Hukukçusu tarafından sunulan bir PIL'yi dinliyordu. PIL, yeni akademik dönemin başlamasına rağmen MCD okullarında hiçbir öğretim materyalinin sağlanmadığına dikkat çekti.

Daha önce MCD Komiseri, tesislerin dağıtılmamasının nedeninin bunun ötesinde sözleşmeleri onaylama yetkisine sahip bir daimi komitenin bulunmaması olduğunu söylemişti. ₹5 crore. Buna cevaben mahkeme geçici olarak daimi bir komite olmadan boşluk olamayacağına karar verdi. Bu tür durumlarda, gelir idaresi Delhi Hükümeti tarafından derhal başka bir uygun organa devredilmelidir.

“Komitenizi seçip bize kararı geçireceğinizi bile söyleyemiyor musunuz? … Evde olup bitenleri yasal olarak bildirmemizi ister misiniz? Mahkeme “İnsanlar birbirini nasıl taciz ediyor?” dedi.

Kitap ve ilaç dağıtımına ilişkin çok sayıda projenin durdurulmuş göründüğünü kaydeden mahkeme, şu soruyu sordu: “Senin yüreğin yok mu? Onlar için bir şeyler hissetmiyor musun?”

“Bütün bunları gördüğünü sanmıyorum. Mahkeme heyeti, “Sanırım sadece timsah gözyaşları döküyorsunuz” dedi.

(PTI girişleriyle)