Central Ridge, Delhi'nin en küçük omurgalıları olan nadir kurbağalar için önemli bir yaşam alanı: Çalışma | Dünya

PeerJ küresel dergisinde yayınlanan bir araştırmaya göre, Delhi'nin yerel olarak tehdit altındaki bir tür olan bilinen en küçük kara omurgalıları olan Microhyla nilphamariensis kurbağasını araştıran bilim adamları, Central Ridge'de 100'den fazla bireyden oluşan sağlıklı bir koloni keşfettiler.


Kurbağa yalnızca 20 ila 25 mm uzunluğundadır ve Delhi'de nadiren bulunur. (HT fotoğrafı)

29 Mart'ta yayınlanan çalışmada, kurbağanın yalnızca 20 ila 25 mm uzunluğunda olduğu ve Delhi'de nadiren bulunduğu, Asola ve JNU'da görülen birkaç gözlem dışında Central Ridge'i minik amfibi için önemli bir yaşam alanı haline getirdiği belirtildi.

HT, her zaman, her yerde kriket yakalamanın tek adresi olan Crick-it'i tanıtıyor. Şimdi keşfedin!

Microhyla nilphamariensis ilk olarak 2015 yılında Bangladeş'te keşfedildi ve yalnızca 2019'da Delhi'de ayrı bir tür olarak tanındı. O zamana kadar bu kurbağanın bir başka benzer tür olan Microhyla ornata olduğu düşünülüyordu.

Delhi Üniversitesi Venkateshwara Koleji'nden bir ekip liderliğindeki araştırmacılar, 2015 ile 2021 yılları arasında altı yıllık bir süre boyunca gerçekleştirilen çalışmaları sırasında kurbağanın vokal akustik repertuarını da incelediler ve dört farklı çağrı yaptığını buldular; bunlardan yalnızca biri. bunlar bir üreme çağrısı olarak tanımlandı. Çalışma, geri kalan üç sesli görüşmenin hiçbir zaman belgelenmediğini, amaçlarının hala bilinmediğini ve daha fazla analiz gerektirdiğini söyledi.

Ayrıca şunu okuyun: Batı Ghats'ta keşfedilen derisinden mantar çıkan kurbağa araştırmacıları şaşırttı

Araştırmaya ABD'deki California Üniversitesi, Mangalore'daki İleri Öğrenme Merkezi, Kerala'daki St. Joseph's College ve DU SGND Khalsa College katıldı.

“Bireyler çoğunlukla göletten 0,5 ila 20 m mesafeye kadar ot ve yaprak çöpü olarak adlandırılıyor. Çağrı etkinliğinin yağmurlu günlerle senkronize olduğu gözlendi. Gün batımından kısa bir süre sonra bazı insanlar aramaya başladı ve bir saat içinde korolar oluşturuldu. Araştırma makalesinde, koronun büyüklüğünün ortalama olarak gölete yayılmış yaklaşık 80-100 kişiden oluştuğu belirtiliyor.

“Ayrıca, M nilphamariensis'in ses repertuarını Hindistan'ın batı kıyısındaki ve Sri Lanka'daki türdeş Microhyla ornata'nınkiyle karşılaştırıyoruz ve aynı zamanda tür içi çağrı varyasyonlarını incelemek için M ornata'nın bu iki popülasyonunun çağrı özelliklerini de karşılaştırıyoruz.” Makalede, her iki durumda da istatistiksel bir analiz sağlayan “akustik repertuarlarında önemli bir farklılaşma” olduğu belirtiliyor.

Venkateshwara Koleji'nde çevre bilimi yardımcı doçenti ve çalışmanın baş araştırmacısı Robin Suyesh, kurbağanın seslendirmelerine odaklanan son çalışmanın, Delhi'deki türün Microhyla ornata değil, Microhyla nilphamariensis olduğu gerçeğini kanıtlamaya daha da yardımcı olduğunu söyledi.

“Kurbağa Asola ve JNU gibi birkaç yer dışında hiçbir yerde bulunmuyor. Altı yıllık süre boyunca 100 ila 200 kişinin kaydedildiği Central Ridge, onları çok sayıda bulabildiğimiz yerlerden biriydi. Çok büyük bir sayı gibi görünse de, çalışmanın yürütüldüğü zaman diliminde ve vahşi doğada kurbağa sayısının çok daha fazla olacağı gerçeği göz önüne alındığında durum böyle değil.” diyen Suyesh, mevsimsel bir durumun olduğunu da sözlerine ekledi. yağmurla beslenen su kütlesi şu anda Delhi'deki kurbağaları destekliyordu.

Kaliforniya Üniversitesi Ekoloji ve Evrimsel Biyoloji Bölümü'nden bir başka araştırmacı olan Megha Srigyan, Hindistan yarımadasındaki mikrohilidlerin ses çeşitliliğinin, bu türün dağılımını tanımlamak ve değerlendirmek için kullanılabileceğini söyledi.

“Çalışma popülasyonumuzun büyük bir kısmı Delhi'deki bir ormandan geliyor, bu da kentsel ortamlarda biyolojik çeşitliliğin izlenmesi için çok fazla alan olduğunu gösteriyor” dedi.

Uzmanlar ayrıca kurbağanın varlığının sağlıklı bir ekosistemin göstergesi olduğunu söyledi.

“Kentsel ekosistemlerdeki yaban hayatının değeri genellikle hafife alınıyor ve bu nedenle nadiren araştırılıyor. SGND Khalsa College'da yardımcı doçent Ashish Thomas, “Çalışmamız amfibilerin kentsel ekosistemlerdeki önemini yalnızca genel sağlıklarının bir göstergesi olarak değil, aynı zamanda büyük ölçekli araştırma çalışmaları yürütmek için sağladıkları değer açısından da vurguluyor” dedi. , araştırmaya kendisi de katıldı.