Safdarjung Hastanesi Ücretsiz Meme Kanseri Tarama ve Farkındalık Kampı Düzenliyor | Dünya

Merkez tarafından işletilen Safdarjung Hastanesi, meme kanseriyle mücadele etmek amacıyla bir STK ile işbirliği içinde ücretsiz bir tarama ve farkındalık kampı düzenledi.


Düzenli tarama ve farkındalık meme kanseriyle mücadelemizde önemli silahlardır. (Temsili görsel)

Pazartesi günü etkinliğe katılan Birlik Sağlık Bakanlığı Ek Sekreteri Roli Singh, meme kanserinin Hindistan'da önemli bir halk sağlığı sorunu olmaya devam ettiğini söyledi.

HT, her zaman, her yerde kriket yakalamanın tek adresi olan Crick-it'i tanıtıyor. Şimdi keşfedin!

“Bu kamp gibi girişimlerle kadınları bilgiyle güçlendirmeyi ve onlara erişilebilir tarama olanakları sağlamayı amaçlıyoruz. Erken teşhis, tedavi sonuçlarının iyileştirilmesi ve değerli hayatların kurtarılması açısından kritik öneme sahiptir. Düzenli tarama ve farkındalık meme kanserine karşı mücadelemizde önemli silahlardır.”

Singh, “Bunun gibi kamplar, hastalığın gizemini aydınlatmada ve kadınları mali engeller olmadan sağlıklarına öncelik vermeye teşvik etmede çok önemli bir rol oynuyor” dedi.

Dr. Respect India adlı STK'nın Genel Sekreteri Manish Choudhary şunları söyledi: “VMMC ve Safdarjung Hastanesi ile olan işbirliğimiz, kadınların sağlığını ve refahını destekleme konusundaki ortak kararlılığımızın altını çiziyor. Ortaklığımızı daha da güçlendirmeyi ve bu girişimlerin kapsamını genişletmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.”

Bu ortak çabaya Dr. VMMC ve Safdarjung Hastanesi Tıbbi Direktörü Vandana Talwar, meme kanseri konusunda farkındalığı artırmayı ve erken teşhis için ücretsiz tarama olanakları sağlamayı düzenleyerek hedefledi.

“Meme kanseri Hindistan'da kadınlar arasında en sık görülen kanserlerden biri” dedi Dr. Vandana Talwar.

Düzenli kontroller yoluyla erken teşhis, sayısız hayat kurtarmada büyük bir fark yaratabilir. “Tüm kadınları bu fırsattan yararlanmaya ve bu kampa katılarak sağlıklarını ön planda tutmaya teşvik ettik” dedi.

Meme kanserine karşı mücadelede ön saflarda yer alan özel bir STK olan Respect India, farkındalık yaratmak, destek sağlamak ve düzenli taramayı teşvik etmek için çalışıyor.

Ücretsiz Meme Kanseri Tarama ve Farkındalık Kampı'nda katılımcılara ücretsiz klinik meme muayenesi imkanı sunuldu.

Respect India ayrıca kadınlara bilgi ve destek sağlamak için eğitim kaynakları ve danışmanlık hizmetleri de sunmaktadır. Herhangi bir ön kayıt gerekmemektedir ve kamp tüm kadınlara açıktır.

Dr, Delhi ve çevre bölgelerden yaklaşık 200 kadının kampta sunulan ücretsiz tarama hizmetlerinden yararlanmak için erken geldiğini söyledi. Talwar.